Navigation
Alfabetadigital.dk er din indgangsportal til Alfabetas digitale produkter.

Du navigerer i portalens materiale ved at bruge søgefeltet øverst i højre hjørne. Du kan også klikke på et af de fem trin: DU1, DU2, DU3, FVU/AVU eller I-bøger, hvorefter materialerne vil sorteres efter det trin, du har valgt.

Når du har fundet dit materiale, kan du klikke på billedet. Her finder du en beskrivelse af materialet. I bunden af siden finder du mediefiler, pdf’er og andet, der kan være tilknyttet materialet.

Opgaveportalen
Til nogle materialer findes digitale øvelser, der kan tilgås ved at klikke på START. Herefter vil du komme over på Opgaveportalen. Alternativt kan Opgaveportalen tilgås på opgaver.alfabetadigital.dk.

Opgaveportalen er et træningssite, hvor du kan finde selvrettende, interaktive opgaver til materialerne Puls 1, Puls 2, Fokus 1, Kaffe – og lidt mere, Løgn – og lidt mere, 5 første emner og Sætningsled og ordstilling.

Hver opgave er bygget op i en sekvens, der kan indeholde én eller flere opgavesider – oftest indeholder en sekvens flere sider med et enkelt spørgsmål pr. side. Denne opdeling sikrer, at kursisten kun skal forholde sig til et spørgsmål ad gangen og samtidig får svar på på opgavens løsning med det samme. Derved kan kursisten løbende korrigere sine svar og bruge responsen til sekvensens øvrige opgavesider.

Når opgavesekvensen er løst vises 1-3 stjerner, der viser hvordan kursisten klarede sig. Opgavesekvensen kan løses flere gange, indtil kursisten er sikker på opgavens indhold.

I-bogen

Alfabetas i-bog er en digital udgave af vores trykte bøger. I-bogen har en overskuelig og intuitiv brugerflade og indeholder adskillige ressourcer fx lyd, video,kopiark og links direkte til Opgaveportalen. Derudover er det muligt at skrive på linjerne i bøgerne og indsætte notater.